ONS CONCEPT

Innovatie met nieuwe
hennep producten en diensten

Cannatheek wil hennepgerelateerde producten breder inzetten in de samenleving en dit begeleiden, waarmee we macro-economische voordelen realiseren en het welzijnsniveau verhogen. Door het geven van voorlichting, onderzoek te doen, te publiceren en CBD producten te leveren aan diegenen die daar behoefte aan hebben wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenleving.

Het is onze ambitie om innovatief te zijn met nieuwe hennepgerelateerde diensten en producten, duurzaam te handelen en maatschappelijk relevant te opereren, waarbij we het stigma en taboe dat (nog steeds) op deze plant rust doorbreken.

Cannatheek Winkel
Cannatheek Winkel

Remo Nijenhuis

Mijn naam is Remo Nijenhuis en ik ben de eigenaar van de Cannatheek. Ik begon mijn carrière in cannabis bij het eerste bedrijf dat ik 4 jaar geleden oprichtte: CannaOil. In de periode hiervoor interesseerde ik mij al geruime tijd in de eigenschappen van deze plant en heb ik er veel research naar gedaan. Pas toen ik door persoonlijke ervaringen van dichtbij zag wat cannabis kan betekenen heb ik mij er volledig op gestort.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de mooie kanten van deze zwaar gedemoniseerde plant leren kennen, want je hoort eigenlijk alleen maar de (eventuele) nadelen van recreatief gebruik terwijl er zoveel meer is. CannaOil is opgericht om iedereen (oud/jong, rijk/arm) de mogelijkheid te geven om op een verantwoorde manier gebruik te maken van deze plant.

Geheel op eigen kracht en volledig tegen de stroom van de markt in is CannaOil uitgebloeid tot een bedrijf dat staat voor kwaliteit en openheid. Ook op maatschappelijk niveau is CannaOil actief en helpt waar het mogelijk is.

Artie de Lange

Ik ben Artie de Lange en medeoprichter van de Cannatheek en ik kwam in 2015 professioneel in aanraking met hennep en haar ongekende mogelijkheden.

Hoe langer ik er mee bezig was hoe groter de verbazing werd waarom er zo weinig met vezelhennep wordt gedaan. Hennep is een plant die vanaf de 18e eeuw voor diverse mogelijkheden werd ingezet. In de jaren 40 kwam Hennep in een kwaad daglicht door verschillende redenen. Als gevolg daarvan is de wet aangepast en is de productie van hennep voor consumptiedoeleinden verboden.

Ik vond én vind het nog steeds mijn missie om meer vezelhennep te (laten) kweken en gebruiken bij zowel particulier als het bedrijfsleven, met als doel de ontbossing een halt toe te roepen waarmee we een alternatieve (goedkopere) brandstof, voedsel, medicijnen en bouwmaterialen te creëren.